24h per dagTEL 013-5802730

Tilburg

Transport & Distributie

Employability

Vito rijles2

Unieke opleiding in Nederland: Dé Koeriersopleiding!

Op donderdag 30 januari 2014 is in het Huis van de Logistiek te Tilburg de kickoff gegeven aan een unieke nieuwe opleiding: Dé Koeriersopleiding!

P&M Express BV heeft in samenwerking met Logistic Force Academy gemeend een opleiding te moeten samenstellen die de “gaten” tussen rijopleiding B en de praktijk van het werken met vaak grote bestelauto’s tot 3500 kg beter gaat belichten. In de praktijk blijkt dat vaak jeugdige medewerkers met een geldig B-rijbewijs de ervaring missen die zeer nadrukkelijk gewenst is bij bedrijven die dagelijks werken met grotere bestelauto’s. Dit zijn vaak de post/bestel- en koerierdiensten, maar elk bedrijf dat met grote bestelauto’s werkt, zal erkennen dat de chauffeurs vaak geen idee hebben wat een zwaar beladen voertuig met hoge snelheid doet met bijv. de remweg, óf met de lading die niet goed is vastgezet. Daarnaast is manouvreren met een bestelauto van 8 meter lengte iets anders dan een Mini inparkeren.
Gekwalificeerde opleiders gaan medewerkers in een meerdaags traject zowel met theorie als in de praktijk extra vaardigheden bijbrengen die nodig zijn om de veiligheid op de weg voor andere verkeersdeelnemers, lading in het voertuig maar ook voor de deelnemers zelf, naar een hoger plan te brengen. Het Nieuwe Rijden komt aan bod, als de chauffeurs met begeleiding tijdens het werk deze praktijktraining ondergaan. Dit is goed voor MVO, en zal ook leiden tot een brandstofkostenreductie, één van de grootste kostenposten in de logistieke branche. Tevens kunnen via dit traject mensen zónder B-rijbewijs nu onder toeziend oog van een instructeur toch leren werken met bestelauto’s en zodoende al ervaring opdoen die ze normaal gesproken “door schade en schande” leren na het behalen van het rijbewijs.

Het theoriegedeelte is samengesteld in goed overleg met onze verzekeringsmaatschappij, die elke serieuze investering van haar verzekerden in reductie van schadekosten van harte ondersteunt. Zij zien schades afnemen door het bewust worden van de gevaren die door onervarenheid of onprofessionaliteit ontstaan!

Dé Koeriersopleiding is een perfecte opstart om op jonge leeftijd medewerkers te interesseren voor de Logistieke branche, en sluit perfect aan in het voortraject naar Rijbewijs C en CCVB, waarmee de link naar Employability is gemaakt.

Employability

employabilityOm voor de toekomst de continuïteit veilig te stellen en werknemers een vooruitzicht te bieden op een leuke en afwisselende vaste baan, is employability de oplossing. Employability is voor zowel werkgever als werknemers.

Alle opleidingen bij P&M Express worden verzorgd door Logistic Force Academie. P&M is een erkend leerbedrijf en werkt samen met het ROC en VTL.

P&M biedt de mogelijkheid om beginnende chauffeurs, op te leiden tot chauffeur goederenvervoer en afhankelijk van het opleidingstraject, kunnen chauffeurs doorgroeien tot vrachtwagen chauffeur C / CE.

Employability brengt chauffeurs, transport en logistieke bedrijven, dichter bij elkaar. De combinatie van opleiden en een enerverende baan, heeft P&M Express ertoe gebracht om employability toe te passen.

Door deze werkwijze, is P&M Express in staat om veranderingen binnen de branche op te vangen en de dienstverlening met gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers te garanderen.P&M Express biedt een zeer brede dienstverlening en met het uitgebreide wagenpark, zijn we in staat om een grote mate van diversiteit aan te bieden.